Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK:n) toimikuntauudistus astuu voimaan 2021. Nykyisten toimintokohtaisten toimikuntien tilalla aloittaa vuodenvaihteessa yksi palokuntatoimikunta, jonka puheenjohtajaksi valittiin LSPeL:n puheenjohtaja Kai Vainio.
LSPeL:lla on toimikunnassa myös pysyvä edustaja ja tälle varajäsen. Palokuntatoimikunnan alaisiin palvelu- ja harrastustyöryhmiin saatiin myös kattava edustus Länsi-Suomesta. Liiton alueen palokuntalaisilla onkin nyt erinomainen mahdollisuus tulla kuulluksi ja vaikuttaa valtakunnallisissa alan foorumeissa.
SPEK:n palokuntatoimikunnan alaiset työryhmät
(LSPeL alueen palokuntalaisia lihavoituna)
Palvelutyöryhmän tehtävänä on koordinoida ja kehittää palokuntien pelastus-, ensivaste-, hälytysmuonitus-, onnettomuuksien ehkäisytoimintaa ja varautumista.
Palvelutyöryhmä vuonna 2021
Juuso Rauhanen Euran VPK
Sami Kangas Muhos (sopimuspalokunta) ja Rantsilan (sopimuspalokunta)
Jari Hämäläinen Tiutisen VPK
Heini Kontsas Ivalon VPK
Heikki Suomalainen Haagan VPK
Maarit Alakoski Pöytyän VPK
Jarkko Jääskeläinen Liedon VPK
Sakari Aalto Kullaan VPK
Pirita Setälä Nurmon VPK
Ari Jylhäsalo puheenjohtaja
Harrastustyöryhmän tehtävänä on koordinoida ja kehittää kokonaisvaltaisesti palokuntien yhdistys- ja harrastustoimintaa, kuten esimerkiksi palokuntien nuoriso-, nais-, veteraani-, leiri-, kilpailu- ja soittokuntatoimintaa.
Harrastustyöryhmä vuonna 2021
Juho-Jussi Heinäaho Kuivaniemen PVPK
Irja Viinikainen Simon VPK
Tapio Tuohiniemi Nakkilan VPK
Matti Lehtonen Pihlavan VPK
Anni Niva Onkkaalan VPK
Laura Pessa Selänpään VPK
Joonas Nieminen Taivassalon VPK
Kirsi Peltonen, Salon VPK
Erkki Lehtonen Virkkalan VPK
Torbjörn Lindström puheenjohtaja
Kädet kyynärpäitä myöden ristiin ensi vuodesta
Liiton toiminnan kannalta erinomainen asia vuodessa 2020 on, että se on lopuillaan. Toivottavasti ensi vuosi mahdollistaa täysipainoisemman toiminnan koronatilanteen kannalta. Näkymä sinne on melko sumuinen, vaikka rokotukset alkavatkin alkuvuodesta.
Kysymyksiä on paljon. Kuinka paljon rokotetta saadaan ja missä aikataulussa? Eli milloin saadaan rokotettua niin merkittävät määrät kansalaisia, että mahdollinen laumasuoja alkaa toimia tartuttajien määrän vähetessä? Voiko rokotettu levittää tautia, vaikkei siihen itse enää sairastuisikaan? Miten rokote tehoaa eri ikäryhmiin ja kauanko sen vaikutus kestää? Muuntuuko virus? Kuinka suuri osuus kansasta ei halua ensinkään ottaa koronarokotetta?
Veikkaus on, että korona on edelleen yleinen seuralaisemme ainakin vielä kevätlukukauden. Toivottavasti rokotteen myönteiset vaikutukset alkavat kuitenkin vähitellen toimia ja kesäkausi muutoinkin hillitä tautitilannetta, kuten kävi tänä vuonna. Muutoin liiton palokuntaleirin järjestäminen on ensi kesänäkin vaarassa. Tammikuinen Tulimeri 2021 jo jouduttiin perumaan.
Antti Ali-Raatikainen
toiminnanjohtaja
LSPeL