OLISKO AIKA KOKEILLA JOTAIN UUTTA!!
GLUTEENITONJA JA KANAMUNATONTA RUOKAA JA LEIVONTAA
sunnuntaina 19.1.2020, Kiukaisten vanha yhteiskoulu, Opintie 3, Kiukainen
Opettajana Suvi Salmela, Salon VPK
Kurssin aikana valmistamme sekä gluteenitonta ja kananmunatonta ruokaa, että leivonnaisia. Saamme myös leivontaniksejä sekä reseptejä. Ajatus on tällä kertaa ruoanvalmistusniksien lisäksi kiinnittää huomiota maustamiseen.
Miltä se kuulostaisi, jos tällä kertaa unohtaisimme perinteiset mausteet ja kokeilisimme aivan jotain muuta!!
Salaatissa käyttäisimme tuoretta korianteria ja minttua. Pääruoan kastikkeeseen lisäämme garam masalaa, jeraa ja inkivääriä sekä chiliä niin, ettei mausteet peitä kaikkia muita makuja (siis ei tulista kastiketta).
Ohjelma:
9.00. ilmoittautuminen ja kahvi, sekä tilaisuuden avaus, Sirpa Reijonsaari
9.30.- 10.00. Tutustuminen menuun ja keittiöön, Suvi Salmela
10.00. – 12.30. Ruuan valmistusta
12.30.- 13.00. ruokailu
13.00. – 15.00. vinkkejä ruoanvalmistukseen ja leivontaan ja lisäksi saadaan muutama uusi ruokaresepti, ja tutustutaan uusiin tuotteisiin.
15.00. Kurssin päätös ja kahvit
Kurssin hinta on 32,00 euroa / hlö. Liitto laskuttaa osallistumismaksut palokunnilta.
Sitovat ilmoittautumiset Hakaan 9.1.2020 kello 21:00 mennessä.
Kurssille otetaan 30 osallistujaa.
Kurssiterveisin,
Sirpa Reijonsaari, kurssinjohtaja
puh. 050 – 525 1047
Menu:
alkuruuat:
– gluteeniton perunasämpylä
– gluteeniton hapanleipänen taikinajuuresta (maidoton hiivaton)
– intialainen pähkinäsalaatti
pääruoka:
– mangokastike / vegaaninen kurkkumajoneesi (maidoton, munaton, gluteeniton)
– Intialainen Butter Chiken (maidoton, gluteeniton)
– riisi
jälkiruoka:
– suklaamuffinit ( maidoton, munaton)